Menu:

Dirigent Philip Greenberg om Peter Westerlunds instrument.


Klicka här för att se videon

Beställ boken om Peter Westerlund och hans instrument

av John Huber

wvabbokmini.jpg (7484 bytes)
Italian violinmaking tradition
- A Swedish response to the challenge

Till Aktiviteter

Musikspegeln på besök

musikspegel2.gif (26404 bytes)

Musikspegeln gjorde ett TV-reportage under 1998 i Westerlunds Violinverkstad AB som sändes den 22 november 1998 i SVT2 samt repriser den 24:e november i SVT2 och 27:e november i SVT1.

Efter en förfrågan från Musikspegeln om de fick komma och göra ett reportage om Peter Westerlund och hans karriär som fiolbyggare, besökte de oss den 10-11 november för en TV-inspelning i vårt hem i Norberg.

musikspegel1.gif (26235 bytes)

Man gjorde samtidigt en inspelning för Skinnskatte-
bergs kammarmusikförening i samband med deras 25-års jubileum. Kopplingen var den att de på sitt jubileum hade ordnat en konsert med musi-
ker som äger och spelar på instrument byggda av Peter Westerlund. Man tog därför tillfället i akt att samtidigt som man firade sitt jubileum också hylla Peter och hans instrumentbygge.

Konsertmusikerna var Ola Karlsson, solocellist, Ingegerd Kierkegaard, altviolinst samt Bernt Lysell, violinist och konsertmästare, alla spelandes i Radiosymfonikerna, Stockholm.

Lördagen den 14 november 1998 gick det hela av stapeln i Skinnskattebergs kyrka med en fantastiskt konsert. De underhöll oss i hela två timmar. Nöjda och glada efter konserten gick vi sedan vidare för att tillsammans avnjuta en välsmakande buffé på St Davidsgården.