Menu:

Följ bygget av instrument 400.
Klicka här för att se på YouTube

NYHET!


Ny representant
i Nordamerika

Efter många framgångs-
rika år säger vi nu tack till vår tidigare representant Mr. Philip Greenberg och välkomnar vår nya partner Rare Violins of New York.


Till Aktiviteter

Besök hos dirigent Herbert Blomstedt i Leipzig den 25-27 september 2008

Peter Westerlund åkte till Leipzig för att kombinera en provspelning av en beställd violin från vännen Herbert Blomstedt, vår kanske mest berömde dirigent, en fin konsert samt en studie av två fina instrument.

I konserten spelade bland annat den berömde violinisten Thomas Zehetmair en nyskriven violinkonsert på sin Antonius Stradivarius från 1730. Denna violin var den ena av de två fantastiska gamla instrument som deltog i den improviserade provspelning som anordnades i Gewandhaus vackra konsertsal. Den andra var den Guarnerius del Gesu från sent 1730-tal som nyligen donerats till konsertmästarstolen i orkestern.

Provspelningen var anordnad för att Herbert skulle kunna bilda sig en uppfattning om den nya violin han beställt av Peter. En fjärde violin deltog också, nämligen den första violin som Herbert köpte av Peter och som sedan dess spelas av en av konsertmästarna i Gewandhausorkestern, Julius Beckers. Julius deltog som provspelare tillsammans med Thomas Zehetmair med sin Stradivarius violin.

Resultatet av provspelningen blev att Herbert bestämde sig för att köpa den nya violinen, något som givetvis mottogs med stolthet och glädje.


Bilder från provspelningen

Peter, Thomas
och Herbert
Julius och Herbert
Thomas och Herbert
KonserthuseteXTReMe Tracker