Menu:

Följ bygget av instrument 400.
Klicka här för att se på YouTube

NYHET!


Ny representant
i Nordamerika

Efter många framgångs-
rika år säger vi nu tack till vår tidigare representant Mr. Philip Greenberg och välkomnar vår nya partner Rare Violins of New York.


Till Aktiviteter

Musikspegeln på besök

musikspegel2.gif (26404 bytes)

Musikspegeln gjorde ett TV-reportage under 1998 i Westerlunds Violinverkstad AB som sändes den 22 november 1998 i SVT2 samt repriser den 24:e november i SVT2 och 27:e november i SVT1.

Efter en förfrågan från Musikspegeln om de fick komma och göra ett reportage om Peter Westerlund och hans karriär som fiolbyggare, besökte de oss den 10-11 november för en TV-inspelning i vårt hem i Norberg.

musikspegel1.gif (26235 bytes)

Man gjorde samtidigt en inspelning för Skinnskatte-
bergs kammarmusikförening i samband med deras 25-års jubileum. Kopplingen var den att de på sitt jubileum hade ordnat en konsert med musi-
ker som äger och spelar på instrument byggda av Peter Westerlund. Man tog därför tillfället i akt att samtidigt som man firade sitt jubileum också hylla Peter och hans instrumentbygge.

Konsertmusikerna var Ola Karlsson, solocellist, Ingegerd Kierkegaard, altviolinst samt Bernt Lysell, violinist och konsertmästare, alla spelandes i Radiosymfonikerna, Stockholm.

Lördagen den 14 november 1998 gick det hela av stapeln i Skinnskattebergs kyrka med en fantastiskt konsert. De underhöll oss i hela två timmar. Nöjda och glada efter konserten gick vi sedan vidare för att tillsammans avnjuta en välsmakande buffé på St Davidsgården.