Menu:

Följ bygget av instrument 400.
Klicka här för att se på YouTube

NYHET!


Ny representant
i Nordamerika

Efter många framgångs-
rika år säger vi nu tack till vår tidigare representant Mr. Philip Greenberg och välkomnar vår nya partner Rare Violins of New York.


Till Aktiviteter

Radioinspelning för Mitt I Musiken
och Radio Västmanland

Den 9 december 2005 medverkade Peter Westerlund i två radioprogam inför det bokreleaseparty för John Hubers nya bok "Italian violinmaking tradition - A Swedish response to the challenge" som gick av stapeln samma eftermiddag på Musikmuseet i Stockholm.

Peter medverkade först i Radio Västmanland i Västerås. Programledare Fredrik Lorentzoni, intervjuade Peter och förutom prat om violinbygge och den nyutkomna boken av John Huber så gjordes ett försök till jämförelse av instrumentens tonkvalité. Patrik Åström som är anställd på Västmanlands Radio och tillika är violinist, spelade på sin egen violin samt på en violin byggd av Peter.

Efter att intervjun var avslutat så var det dags att åka vidare till Stockholm där det var dags för nästa radiointervju för Mitt i Musiken. Programledare för detta inslag var Andreas Lindahl och förutom Peter så medverkade även John Huber, författare till boken. Boken var självklart ett av innehållet i intervjun samt Peters instrumentmakeri. Intervjun gjordes på distans via hörlurar då Andreas befann sig i en radiostudio i Göteborg.

När detta radioinslag var avklarat var det så dags att åka vidare för att förbereda inför releasepartyt på Musikmuseét.

Bilder intervjun i Radio Västmanland

fredrik.jpg (134476 bytes) radiovastmanland/patrik peter.JPG (134526 bytes)
Programledare
Fredrik Lorentzoni
Patrik Åström och
Peter Westerlund
peter fredrik.JPG (193365 bytes) peter patrik.JPG (182289 bytes)
Programinspelning pågår Patrik Åström
och Peter Westerlund

Bilder från intervjun i Mitt i Musiken, P2

johnh.jpg (92872 bytes) peterw.jpg (81700 bytes)
Författare John Huber Peter Westerlund