Menu:

Följ bygget av instrument 400.
Klicka här för att se på YouTube

NYHET!


Ny representant
i Nordamerika

Efter många framgångs-
rika år säger vi nu tack till vår tidigare representant Mr. Philip Greenberg och välkomnar vår nya partner Rare Violins of New York.


Till Aktiviteter

Besök hos Heinrich Schiff i Wien

Vi hade glädjen att den 17-22 oktober 1998 få besöka Heinrich Schiff i Wien, världskänd cellist och dirigent. Han inbjöd oss att komma och hälsa på honom så att vi skulle få tillfälle att studera hans två fantastiska instrument. Båda dessa är kända instrument, den ena är en cello gjord av Antonio Stradivari 1711 med smeknamnet "Mara" och den andra är en cello gjord av Domenico Montagnana 1739 med smeknamnet "Sleeping Beauty".

schiff.jpg (25281 bytes)

Under dagarna vi var i Wien fick vi tillbringa så mycket tid i Schiffs studio som vi önskade för att studera, mäta och fotografera hans båda celli.

Vi fick vi också möjlighet att studera ytterligare cellon som spelades av hans tre elever samt en cello Schiff lånat för en speciell konsert. Dessa instrument var i tur och ordning Pietro Guarneri di Venice, Antonio Stradivari 1698 samt Giovanni Grancino samt den lånade cellon som var en Giuseppe Guarneri filius Andrea. Man kan utan överdrift säga att de sex instrument som fanns i studion, vida överglänser gräddan av vad som kan skrapas fram i hela Sverige.

Vid ett speciellt tillfälle bokade herr Schiff Wiens Konserthus så att alla sex instrument kunde avlyssnas i stor sal.

Mara Strad Mara Strad
sleeping1mini.gif (13136 bytes) sleeping2mini.gif (13456 bytes)
Sleeping beauty Sleeping beauty